Stefan Öhrman

Stefan Öhrman

Jag heter Stefan Öhrman och föddes i den här kroppen i Göteborg i mitten av förra seklet, men bor numera utanför Hedesunda i Gästrikland.

I det nya årtusendet har jag tagit upp mitt fotograferande på allvar igen och har haft förmånen att bli ombedd att visa mina bilder på utställningar ett antal gånger.


Sedan ett flertal år arbetar jag med människor med drogrelaterade problem och  beroendesjukdomar, på en "akutvårdsavdelning" i Stockholm. Jag är även verksam inom 


Hedesundavävarna och på Skaparbyn i Hedesunda. Hedesundavävarna är en organisation som håller på med framför allt konstnärlig verksamhet med barn och  ungdomar. På vår kurs- och lägergård Skaparbyn anordnar vi läger och kurser i alla konstnärliga språk; fri bildvävning, måleri, mosaik, keramik, måleri, folkmusik och givetvis foto.


Med mina bilder vill jag bland annat visa på de fantastiskt vackra saker som finns att se runt omkring oss om vi bara tar oss tid att, inte bara titta utan också, se och uppleva det. Skönhet som vi allt för ofta missar att uppleva för det är så vanligt, skönhet som bara glider obemärkt förbi. Eller ännu värre när våra fördomar och fobier får oss att tro att det är så otäckt, äckligt, farligt eller hemskt att vi genast vänder bort blicken, jagar bort det eller i värsta fall slår ihjäl det när det kommer nära.

queen 3_edited1
SKB.A.1.2.1 (2.1.1)
kurre 1
love_edited2